Fincke ja Tervo sprintin tähtiä

Anni-Maija Fincke ja Minna Kauppi

Suomalaisnimet olivat vahvoja sekä miesten että naisten suunnistuksen Huippuliigan kilpailussa Lohjalla tänään. Monituhantiselle lohjalaisyleisölle kiinnostavinta antia oli kilpailuihin paluunsa tehnyt Minna Kauppi (kuvassa oikealla).

Naisten kilpailun kärkikolmikko oli kuin kopioitu SM-sprinttikisasta; Anni-Maija Fincke (kuvassa vasemmalla) ykkönen, Merja Rantanen toisena ja Venla Niemi kolmospaikalla. Kilpailussa voittoon kiitänyt Fincke väläytti hyytävän kovaa kuntoaan. Siinä kun kilpasiskot pitivät 3-4 -rastivälin 150 metrin matkalla ollutta reilun 30 metrin nousua piinaavana, alkoi Fincken tossu painaa vasta 2,7-kilometrisen radan lopussa. "Tällä hetkellä sprintti on päätavoitteeni", tunnusti Tampereen Pyrinnön Anni Maija-Fincke viitaten Ranskan MM-kilpailuihin.

Merja Rantanen tunnusti Anni-Maija Fincken paremmakseen. "Annilla oli tänään liukas tossu ja taitava pää." Rantanen itse teki hyvät reitinvalintasuunnitelmat, mutta toteutus ontui. "Erehdyin poluissa". 

Myös kesän työt ja kova harjoittelu tuntuivat matkalla. "Viikko tehtiin heinähommia tosissaan ja sen jälkeen on aloitettu kova harjoittelu, siksi jalka painoi", kertoi Rantanen.

Rajamäen Rykmentin Tuomas Tervolle voitto muutaman sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Pellon Ponnen Olli-Markus Taivaiseen ja Rasti-Kurikan David Brickhill-Jonesiin teki hyvää. "Kunto on ollut kohillaan jo pitempään, mutta sijoitukset ovat olleet heikkoja. Olen erittäin tyytyväinen", Tervo sanoi.

Sekä miesten että naisten sarjan kilpailijat pitivät ratamestari Petri Noposen rataa erittäin hyvänä MM-katsastukseen. Paljon rasteja kaupungissa, haastavaa suunnistusta ja hyvää kuntoa vaativaa maastoa oli se, mitä suunnistajat tulivat Lohjalta hakemaan. "Tosi rankkaa oli, etenkin viimeinen nousu. Yli 16 minuutin kilpailu on hiukan liikaa minulle", illan voittaja Tuomas Tervokin arvioi.

Kummassakaan sarjassa suunnistajat eivät yltäneet ratamestarin 15 ja puolen minuutin ihanneaikaan.

Dambe ja Tsvetkov jatkavat Fin5:n kärjessä

Paimion Rastin Inga Dambe ja Ikaalisten Nousevaa voimaa edustava Dimitry Tsvetkov jatkavat kolmen osakilpailun jälkeen pääsarjojen johdossa Fin5 -suunnistusviikolla. Torstaina 3400 kilpasuunnistajan ja vajaan tuhannen kuntoilijan joukko siirtyy etsimään rasteja Karnaisten korvesta. Kilpailukeskus suunnistusviikon kolmelle viimeiselle osakilpailulle on pystytetty Kisakallion urheiluopiston pihaan.


14.07.2011 klo 09:50

                                                                                       Main partners:

Lohjan+Liikuntakeskus+Oy+(KUNNON+KAUPUNKI) (kopio)

 

       Pohjola  1 (kopio)       

         SSO

         VEIKKAUS 4V VAAKA2 (kopio)

     

                                                                                         Event partners:

                     

LansiUudenmaanOP

        
          Herbalife           Kisakallio JRC-Markkinointi   

                                                                                             Partners:

                       Koivulankartano  Luksia Jukolan Viesti  Kainuun Rastiviikko